INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

O nama:

     O nama
     Povijest
     Zajednica
     Vrhovništvo
     Članstvo
     Dužnosnici

 

     

ZAJEDNICA

    1. Hrvatska bratska zajednica u Americi ima 113 godina poslovnog, organizacijskog i društvenog iskustva. Brine se o životnom osiguranju, stipendijama i humanitarnim potrebama svojih članova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Republici Hrvatskoj ali i diljem svijeta - gdje god hrvatski narod zadesi nevolja. Zajednica je jedina hrvatska udruga u svijetu koja daje ovakvu i svekoliku skrb svojem članstvu. Bilo kada, i bilo gdje, se nađe hrvatski čovjek u nevolji, Zajednica je tu da pomogne.

    2. Hrvatska bratska zajednica je najstarija i najveća hrvatska institucija u dijaspori. Njeno se članstvo diči s činjenicom da pripada tako velikoj organizaciji našeg naroda u svijetu koja se brine o bogatoj hrvatskoj kulturnoj baštini, običajima i općenito hrvatskom korijenu od kojeg je nikla.

    3. HBZ zadovoljava sve potrebe životnog osiguranja svojih članova. A životno osiguranje je više nego potreba svakog pojedinca i obitelji. Zato Zajednica nudi najbolje i sve obuhvatne programe životnog osiguranja i to po najnižim cijenama svojem članstvu. Pripada Američkom i Kanadskom bratskom (fraternalističkom) kongresu što je svrstava u red neprofitnih institucija te joj omogućuje ponuditi niske premije i druge potporne usluge.

    4. Zajednica je uvijek, od svog utemeljenja, 1894 godine, stajala uz bok svojeg naroda. Pomagala je gotovo uvijek u svim vremenskim ili prirodnim nepogodama. A, kroz ratne godine: I. i II. svjetskog rata, te nedavno Domovinskog rata, Zajednica je poslala na tone i tone humanitarne pomoći: u hrani, odjeći, lijekovima i drugim životnim potrepštinama svom napaćenom narodu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

9. veljače 2007. (fb)


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr