INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

TamFEST 2015, 15.10.2015.

Dragi članovi i prijatelji Hrvatske bratske zajednice,

iznimna nam je radost i čast pozvati vas na 29. Odrasli tamburaški festival HBZ koji će se održati u Hershey, gradu čokolade i slatkiša nedaleko glavnog grada Harrisburga, Države Pennsylvanije.

Na festivalu, koji je prepoznatljiv po skraćenici  ‘CFU Adult TamFEST’, nastupiti će dvadesetpet tamburaških i folklornih zborova iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Sigurni smo da će to biti dosita slavlje naše milozvučne tamburice, narodnih plesova, običaja i pjesme.


Tamburaška kulturna baština ovdje u Sjevernoj Americi ponosno se čuva i prenosi na nova pokoljenja koja su iznjedrila mnoge glasovite tamburaše, glazbene direktore i koreografe. Festival nije natjecateljskog karaktera, ali sva kultruno umjetnička društva ili zborovi, odano se pripremaju i uvježbavaju, kako bi bili što bliže orginalu. Ništa se ne prepušta slučajnosti. Dođite i smi se uvjerite kako se voli i čuva hrvatska kulturna baština već više od stoljeća!

Ovogodišnji TamFEST se održava u otmjenom hotelu ‘Hershey Lodge’ od 6. do 8. studenog. Festivalskoj priredbi predhoditi će okupljanje i zabava uz glasovite tamburaške sastave “Zadnja stanica” iz Steeltona i “Pitsburgške trubadure” u petak i subotu navečer. Ulaz je besplatan a nardono veselje potrajati će duboko u noć.

U subotu 7. studenog, festivalska priredba počima u 2 sata poslije podne, uz svečano otvaranje i nacionalne himne a u nedjelju 8. studenog u podne ili 12 sati. Ulaznina je samo $5 po osobi.

Festivalu će nazočiti predstavnici hrvatskog veleposlanstva iz Washingtona DC na čelu s veleposlanikom g. Joškom Parom, generalna konzulica Spomenka Cek iz New Yorka, vodstvo Hrvatske bratske zajednice u Americi te drugi uglednici kulturnog i zabavnog života u Americi.

U privitku se nalazi oglas s više informacija ili nas nazovite na broj Glavnog ureda 412-843-0380 radi dodatnih saznanja.

Sve vas pozivamo na 29. CFU TamFEST 2015. i rado očekujemo!

Festivali nas okupljaju, vežu i duhovno obogaćuju! Nepropustite ovu divnu priliku koju osigurava naša najveća udruga Hrvata u svijetu - Hrvatska bratska zajednica u Americi!! 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr