INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

24. Naconalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate, izabrala vodstvo i odredila smjernice, 29.09.2015.


BALTIMORE, MD – 24. Nacionalna konvencija Hrvatske bratske zajednice u Americi, održana od 20. do 24. rujna 2015., završila je s vrlo uspješnim radom i odlučnim smjernicama za daljnje poduhvate i napredak.

   
    Na konvencijskom zasjedanju učestvovao je 191. delegat  zastupajući 219 odsjeka i još toliko gnjezda u kojima se nalazi podmladak Zajednice. Više od 220 osoba, uključujući odbornike Izvršnog, Nadzornog i odbora Porote te goste,  nazočilo  je konvenciji.
   
    Na svečanom otvaranju vijorile su se zastave Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Republike Hrvatske i HBZ te intonirale nacionalne himne a uvodni govor i blagoslov skupa uručio je fra Paul Maslač iz Chicago-a. Konvenciju je u svom vrlo zapaženom govoru pozdravio veleposlanik RH u Washington D.C. g. Joško Paro a čestitke i pozdravi su pristigli i pročitani od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića i ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Marina Knezovića.


   
    Konvencija je odisala demokratskim i prijateljskim ozračjem te željama da se predstave i objasne sve ideje za još čvršći korak za daljnji napredak i rad Zajednice. Nekoliko zasebnih odbora, koje je imenovao Glavni predsjednik HBZ Edward W. Pazo, bavilo se je pitanjima o novim amandmanima u Pravilniku HBZ, o revitalizaciji odsječnih aktivnosti, o radu u polju kulture i sporta, o pristiglom valu izbjeglica iz Domovinskog rata te o mlađim naraštajima koji spadaju u generaciju rođenu 1985. pa nadalje. Novi naraštaji su više školovaniji, neovisniji pa im je potrebno prići s novom tehnologijom komuniciranja te ih uključivati u članstvo i vodstva odsjeka  koji posluju u Zajednici. Pritok novih članova u redove Zajednice je od iznimne važnosti za njenu budućnost isticali su mnogi pa je to bila i glavna okosnica trodnevnog zasjedanja.  Delegati su se složili da je HBZ s suvremenim poslovanjem u vrhu poslovnosti i financijske stabilnosti ali da se trebaju i dalje otvarati novi putevi koje dirigiraju državni organi i zakoni te utječu na njenju strukturu i rast.
   
    Svi izvršni odbornici izabrani su s aklamacijom, uključujući i drugi potpredsjednik HBZ, tako da će Zajednicu kroz četverogodišnje razdoblje voditi: predsjednik Edward W. Pazo, potpredsjednik/članske usluge Franjo Bertović, tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras i drugi potpredsjednik Michael Ricci.


   
    U Nadzorni odbor izabrani su: Michael Loncarich predsjednik, George Pavlecic tajnik te članovi Andrew Sepich, Scott Kuren, Robert Luketic, Robert Novosel i Ladislav Meze.  Zamjenici u Nadzornom odboru su: Catherine Obenour, Stan Blaz i Julia Bubanovich.
    U Porotu su izabrani: Daniel Kochis predsjednik, Emil Boljkovac tajnik, i članovi Donald Weakley, Virginia Michtich, Nikola Bilandžić, John Miksich i Sonja Schroder a zamjenici su  Robert Panenić, Timothy Komara i Bernice Yanzetich.
   
    Konvencija je usvojila i nekoliko rezolucija a posebno priznanje s zahvalom kod umirovljenja dodjeljeno je emeritus predsjedniku Bernardu M. Luketich, Richardu Major i Franku Jerbichu. Oni su proglašeni počasnim i doživotnim članovima HBZ.

Franjo Bertović
Fotografije: Ivan Begg


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr