INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Godisnjica Hrvatskog srca, 23.02.2015.Hamilton, Ont. – Na 14. veljače 2015.  svečano je proslvljena 25. Godišnjica rada i djelovanja Tamburaškog zbora «Hrvatsko srce» u Hamiltonu, u kanadskoj Provinciji Ontarijo.


Gosti Zvuci domovine Hrvata Korduna iz Clevelanda, Ohio

Sve je spontano započelo 1990. g. kod  se je okupila skupina tamburaša Hrvatskog narodnog doma u Hamiltonu, koja se je već neko vrijeme okupljala i svirala, pod vodstvom mladog i talentiranog Dražena Jozića.

Ali željelo se je nešto veće i organiziranije kako bi se moglo više pridonijeti njegovanju i čuvanju hrvatske kulturne baštine i pučkih običaja. Uz tu vruću želju trebalo je odrediti ime i odabrati glazbene direktore. 
 
Gosti iz Hamiltona Tamburaski i folklorni zbor Sv. Juraj u pripremi za nastup
 
Za ime zbora, izbor je pao na «Hrvatsko srce» a za direktore su odabrani mladi i vrlo nadareni tamburaši Michelle Vukson, Joey Vlašić (Vlasich) i Denny Boić (Boich).  Glavni organizator i začetnik ovog Zbora Joe (Joža) Železnak izabran je na predsjedničku funkciju koju još i danas strpljivo, vjerno i uspješno obavlja. To su bili prvi koraci ovog tamburaškog i pjevačkog zbora koji okuplja oko 40ak tamburaša.


Prepuna dvorana uz izvanredno slavlje hrvatske kulturne bastine i narodno druzenje

Kroz svoje dvadestpetogodišnje djelovanje Hrvatsko srce nastupilo je na svim Odraslim festivalima Hrvatske bratske zajednice, nastupalo je na mnogim priredbama u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama a ove godine se spremaju u posjet domovini Hrvatskoj.  Dali su doista lijep prilog njegovanju i čuvanju tamburaške baštine i stvorili bezbrojna prijateljstva tijekom svojih putovanja i nastupa na mnogim priredbama i druženjima Hrvata.
 
Tamburaski zbor Hrvatsko srce

Na svečanom koncertu i proslavi godišnjice, osim domaćina, nastupili su: Odrasli tamburaški zbor «St. George» iz Cokeburga Pensilvanije na čelu s muzičkim direktorima Marlene Luketich-Kochis, Dan Kochis i Bernadette Luketich-Sikaras; «Zvuci domovine Hrvata Korduna» iz Clevelanda, Ohio, pod ravnanjem Kate Stepić; i Tamburaški zbor «Sveti Juraj» iz Hamiltona pod glazbenim vodstvom Branka Pahanića.
 
St. George Cokeburg, PA
 
Ova četiri po broju i nastupima velika tamburaška zbora, te večeri, osvježili su sijećanja na mnoge kulturološke areale Hrvatske a posebice na Žumberak, Draganiće, Liku i Kordun odakle mnogi njihovi članovi vuku svoje podrijetlo. A razdragana publika nije štedjela svoje dlanove.Program je lijepo i na vrhuncu svog zadatka vodio Ivan Lukšić predsjednik Hrvatskog narodnog doma.  Prikazan je i kratki vido zapis rada i djelovanja Hrvatskog srca te odana počast članovima koji su u međuvremenu preminuli.
 
Gosti i clanovi Tamburaskog zbora St. George iz Cokeburga, PA

Na proslavi su nazočili Glavni potpredsjednik / članske usluge HBZ iz Pittsburgha i autor ovog izvješća Franjo Bertović, Glavna tajnica/blagajnica Bernadette Luketich-Sikaras i Fraternal direktor Derek Hohn.
 
Decki iz Cokeburga i clanovi St. George tamburice
   
Upućujemo naše iskrene čestitke slavljenicima i najbolje želje za nastavk ovako primjernog i motivirajućeg rada i djelovanja u čuvanju našeg hrvatskog kulturnog blaga i narodnih običaja!

Tekst i fotografije: Franjo Bertović

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr