INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Edward W. Pazo novi glavni predsjednik HBZ-a, 02.07.2014.

Na Izvanrednom zasjedanju Glavnog odbora Hrvatske bratske zajednice u Americi, po umirovljenju predsjednika Bernarda M. Luketicha od 1. lipnja, za Glavnog predsjednika jednoglasno je 1. srpnja 2014.g. izabran Edward W. Pazo.

Pazo se je rodio u Clairtonu, Pennsylvaniji i odmah pri rođenju postao članom podmlatka br. 39 te kasnije, u punoljetnoj dobi, prešao u odsjek 248 “St. George” u istoimenom gradu. Rođen je od roditelja pok. Edwarda Paze Sr. podrijetlom iz Imotskog ali rođenim u Calirtonu, PA te majke Catharine Ferenčić rođene u Cloverdale, Pennsylvaniji a podrijetlom iz Hrvatskog Zagorja. Dakle, novoizabrani predsjednik Zajednice pripada drugoj generaciji američkih Hrvata i ponosi se sa domovinom svojih djedova i pradjedova. Vrlo rado i s osobitim ponosom ističe da su djedovi bili Josip i Jela (Martinjak ) Ferenčić te Grgo i Anka (Sokolić) Pazo a pradjedovi Giovanni i Mara (Popadić) Sokolić (rođeni u Rijeci) te Grgo i Eva (Baić) Pezo.

Edward W. Pazo je u vrlo ranoj mladosti pohađao odsječne sjednice i upijao hrvatski jezik i kulturnu baštinu te pučke običaje od naroda od kojeg je potekao. Otac ga je vodio na Nacionalne konvencije HBZ još dok je bio maloljetan tako da je rastao i izrastao iz fraternalističkog i potpornog sistema.

Vrlo rano je biran za odsječnog delegate i u toj ulozi sudjelovao na nacionalnoj konvenciji 1983.g. Na slijedećoj konvenciji 1987. godine izabran je za zamjenika u Nadzornom odboru Zajednice a 1991. na konvenciji izabran je za predsjednika Nadzornog odbora. U studenom 1993. godine Glavni odbor ga je izabrao za Glavnog tajnika/blagajnika. Nakon toga na svim konvencijama mandat Glavnog tajnika/blagajnika mu je jednoglasno produživan.

Ed Pazo je predsjednik društva Sv. Juraj odsjek 248 u Clairtonu, Pennsylvaniji više od 27 godina. Pod njegovim vodstvom odsjek se proširio na preko 1.400 članova. Edward W. Pazo je aktivan u raznim bratskim djelatnostima. Služi kao predsjednik Nadzornog odbora organizacije Ujedinjenih odsjeka HBZ četiri kotara, odlikovan je fraternalističkim priznanjem "Čovjek godine" spomenute organizacije, delegat je pri organizaciji Ujedinjenih odsjeka HBZ zapadne Pennsylvanije, član je radio programa spomenute organizacije, član je upravnog odbora Hrvatsko Američke profesionalne i poslovne udruge grada Pittsburgha, delegat je pri Nacionalnoj federacij Američkih Hrvata od samog osnutka, Izvršni je tajnik Školarinske zaklade Hrvatske bratske zajednice i član je Jefferson Hills Lions udruge. Bio je član upravnog odbora Pennsylvania Fraternal Kongresa i bio je predsjednik Udruženih bratskih organizacija grada Pittsburgha koje su ga 2004. godine proglasile  "Fraternalistom godine". S odličnim uspjehom je maturirao gospodarstvo (MBA) na pitsburgškom sveučilištu (the University of Pittsburgh's Katz Graduate School of Business) i diplomirani je elektro inžinjer. Na čelo Hrvatske bratske zajednice u Americi došla je izvanredna osoba, s već ostvarenim zavidnim rezultatima u društvenom i poslovnom radu, koja će voditi će ovu veliku, najstariju i poslovno najuspješniju ustanovu Hrvata u svijetu u nove izazove i pobjede.

Franjo Bertović, potpredsjednik / članske usluge
Hrvatske bratske zajednice u Americi


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr