INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Predsjednik HBZ-a Bernard M. Luketich najavio odlazak u mirovinu, 02.05.2014.

Bernard M. LuketichPITTSBURGH, PA – Pri završetku godišnjeg zasjedanja Glavnog odbora Hrvatske bratske zajednice u Americi Bernard M. Luketich najavio je svoj odlazak u mirovinu za 1. lipnja 2014. Službena obavijest predsjednika Luketicha o umirovljenju i silasku s predsjedničke dužnosti zatekla je sve nazočne odbornike s izuzetnim iznenađenjem, dubokom zahvalom i štovanjem za sve učinjeno.

S ovom najavaom pobudio je mnoge uspomene direktorskog kolegija na njegovo vizionarsko i izvanredno vodstvo Zajednice kroz tridesetšestogoišnje razdoblje vršenja dužnosti Glavnog predsjednika.

Glavni predsjednik Luketich započeo je svoju službu u Zajednici 1959. godine s izborom u Nadzorni odbor i vjerno služio u upravi punih 55. godina. Godine 1964. izabran je referendumom za Glavnog blagajnika a 1977. unapređen je za Glavnog potpredsjednika te 1978. za Glavnog predsjednika. "Delegati su na devet (9) četverogodišnjih konvencija HBZ potvrdili njegov izbor za predsjednika, gdje je dao svoj zavjet za odanost i ljubav prema Zajednici".

Danas, mi odbornici i članovi HBZ odajemo neizmjernu zahvalu Glavnom predsjedniku za sve učinjeno a posebno za izuzetan rast u financijskom, kulturnom i bratskom ugledu kojeg uživamo. Pod njegovim vodstvom zagovarano je i učvršćeno zajedništvo hrvatskog naroda diljem svijeta. Neka mu Gospodin i njegovoj supruzi Marthi dodjeli blagoslov i radost kako bi uživali godine umirovljenja u dobrom zdravlju i veselju.

Edward W. Pazo, Glavni tajnik/blagajnik
Hrvatske bratske zajednice u Americi

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr