INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Zajedničari po šesti put dolaze u Zagreb i u Ogulin, 04.06.2013.


HMI sudionicima festivala u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskoga priređuje koncert dobrodošlice. Nastupa Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, Zagrebački folklorni ansambl, Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, te solisti Renata Sabljak i Đani Stipaničev

JUNIOR TAMBURITZA FESTIVAL CFU-a 47. je omladinski tamburaški festival Zajednice koja mari, i šesti koji će se ove godine od 5. do 7. srpnja održati u Zagrebu nakon onih 1976., 1981., 1986., 1997. i 2004. Nakon trinaest godina, HMI kao domaćin s veseljem očekuje dolazak 15 omladinskih folklornih grupa iz Sjedinjenih Država i Kanade, iz Merrivillea, Pitsburgha, Cokeburga, Youngstownea, Puebla, McKeesporta, Rankina, Steeltona, Clevelanda, St. Loisa, Waukegana, Aliquippe, Milwaukeeja i Toronta, i jedne iz Ogulina u Hrvatskoj – KUD-a „Sveti Juraj“, gdje djeluje odsjek 2001 «Frankopan» HBZ –a.
Zajednica trenutno u Hrvatskoj ima 6 odsjeka, i to odsjek 2000 u Zagrebu, odsjek 2001 Ogulinu, odsjek 2004 u Koprivnici, odsjek 2005 u Rijeci, odsjek 2006 u Splitu i odsjek 2007 u Županji. Ovaj posjet domovini znakovit je, ne samo zato što se događa u 119. godini djelovanja Zajednice, već i u godini kada Hrvatska postaje i službeno dijelom Unije, velike obitelji europskih država.
Mnogi mladi koji dolaze u domovinu svojih predaka moći će pokazati kako, uz običaje i nacionalni identitet, čuvaju hrvatsku tradicijsku baštinu na sjevernoameričkom kontinentu, a poslije nastupa se zajedno s obiteljima i svima koji su pristigli u Zagreb uputiti na putovanje, nove nastupe i razgledavanje Hrvatske.
Počasna dirigentica festivala je Sisčanka Katarina Lukačević, također u ulozi umjetničkoga direktora i koreografa, koja predvodi zbor Cleveland Junior Tamburitzans. Zajednica kao organizator festivala pruža svake godine priliku omladinskim tamburaškim zborovima HBZ-a diljem Sjedinjenih Država, Kanade i Hrvatske nastup na ovoj izuzetno popularnoj glazbenoj priredbi.
Matica sudionicima 47. Tamburaškog festivala mladih Hrvatske bratske zajednice, u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskoga, 5. srpnja priređuje koncert dobrodošlice. Nastupa Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, Zagrebački folklorni ansambl, Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, te solisti Renata Sabljak i Đani Stipaničev.

U subotu, 6.srpnja u istoj dvorani na svom festivalu nastupaju folklorne i tamburaške skupine iz Amerike i Kanade, i to Hoosier Strings Tamburica iz Indijane, Hrvatski Tanac Tamburica iz Pennsylvanije, Sv. Juraj Tamburica iz Pennsylvanije, Vesela Srca Tamburica iz Ohaja, Okolica Tamburica iz Kolorada, Presveto srce Tamburica iz Pennsylvanije, Rankin Tamburica iz Pennsylvanije, Crkvena folklorna grupa Jadran iz Ontarija, Sv. Lovro Tamburica iz Pennsylvanije, Cleveland Tamburica iz Ohaja, Hrvatska Tamburica iz Missourija, Američko-hrvatska Tamburica iz Illinoisa, KUD Sv. Juraj iz Hrvatske, Zagreb Tamburica iz Ohaja, Jadran Tamburica iz Pennsylvanije i Hrvatska Tamburica iz Wisconsina.
 
Tekst: Diana Šimurina-Šoufek

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr