INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Ministrica Pusić posjetila Ameriku, 22.03.2012.


Luketich u društvu ministrice vanjskih poslova RH Vesne Pusić, novoimenovanog veleposlanika ya Washington DC Joška Pare i trenutni vršitelj dužnosti veleposlanika Vice Skračića u Sjedninjenim državama

U srijedu, 20. ožujka 2012. ministrica vanjskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić doputovala je u dvodnevni službeni posjet Sjedinjenim američkim državama na poziv državne tajnice Hillery Clinton.


General Mate Pađen, predsjednik HBZ Bernard Kongresman Dennis Kucenich i kongresman Elton Gallegly uručili su ministrici vanjskih poslova RH Vesni Pusić, u društvu s novoimenovanim veleposlanikom Joškom Parom, certifikat sa posvetom na posjet i prijateljske odnose izmedju dviju država.


Na Kaptolu već pri samom dolasku susrela se je sa kongresmenom Dennisom Kucenicem, Eltonom Gallegly i kongreswoman Janice Hahn koji su joj uručili riječi dobrodošlice i pozdrava. Na sastanku na Kaptolu nazočni su bili i članovi Izvršnog odbora Hrvatske bratske zajednice u Americi na čelu s predsjednikom Bernardom M. Luketichem, odbornici Nacionalne federacije američkih Hrvata sa predsjednikom Billom Vergot, američki veleposlanik u Zagrebu James B. Foley te službenici hrvatskog veleposlanstva iz Washingtona D.C. predvođeni sa vršiteljem dužnosti veleposlanika Vicom Skračićem. Sa ministricom Pusić i njenom pratnjom doputovao je i novoimenovani veleposlanik Republike Hrvatske za Sjedinjene američke države Joško Paro.


Congreswoman Janice Hahn iz Kalifornije sa vodstvom HBZ i predsjednikom Luketichem za vrijeme sastanka sa ministricom Pusic

Na sastanku se je osim pozdravnih govora raspravljalo i o ukidanju viza za građane ovih prijateljskih država. S obzirom da je status viza upravo pod nadležnošću kongresa bilo je to pravo mjesto da se o ovoj temi porazgovara. Kongresman Dennis Kucenic i kongresman Elton Gallegly posebno su se zauzeli da se kroz raspravu o zakonu koji je upravo na dnevnom redu, i o kojem se raspravlja u Kongresu, dopusti izuzetak od tih pravila koja nisu najpovoljnija u slučaju Republike Hrvatske. U razgovoru su sudjelovali i predsjednik HBZ Luketich te predsjednik NFAC Bill Vergot koji su dali punu podršku ukidanju viza objasnivši višebrojne razloge da bi se olakšala robna i turistička razmjena između Sjedinjenih američkih država i Republike Hrvatske.


Kongresman Dennis Kucenich sa predsjednikom Luketichem i Franjom Bettovicem

U svom govoru ministrica Pusić je uz riječi zahvale na dobrodošlici upoznala nazočne o trenutnoj političkoj situaciji Hrvatske te njenom prijemu u Europsku zajednicu. Dala je i sažet pregled događaja kod stvaranja i razvoja demokratskog poretka kroz dvadesetgodišnje razdoblje te rada državnih institucija mlade,demokratske i samostalne države.Na sastanku su se okupili i drugi uglednici tzv. hrvatskog lobija koji su se zadržali u prijateljskom druženju i razgovoru s državnim predstavnicima.

 
Tekst i fotografije: Franjo Bertovic


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr