INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

23. Nacionalna konvencija HBZ-a potvrdila dobre rezultate poslovanja i izabrala novo vodstvo, 30.09.2011.


Župan Karlovačke županije Ivan Vučić i delegat odsjeka 2001 "Frankopan" Ogulin HBZ-u upućuje pozdrave i najbolje želje Konvenciji

Buffalo, New York -  23. Nacionalna konvencija Hrvatske bratske zajednice u Americi održana je u gradu Buffalu, u Američkoj državi New Yorku od 18. do 21. rujna 2011. Mnogobrojne odsjeke HBZ-a iz Amerike, Kanade i Hrvatske zastupalo je 209 od  219 izabranih delegata po njihovim odsjecima i članstvu.

Pravovaljanu odsutnost od 10 delegata obrazložila je Glavna porota Zajednice i njen tajnik Stan Blaz na početku zasjedanja.


Delegati HBZ odsjeka ponosno ističu brojeve odsjeka koje zastupaju na Konvenciji

Konvenciju je otvorio i na njoj predsjedavao Glavni predsjednik HBZ Bernard M. Luketich. Kod svečanog otvaranja, svečana garda umarširala je u otmjenu dvoranu Adam's Hotela noseći američku, kanadsku, hrvatsku i zastavu Hrvatske bratske zajednice a potom su uz tamburašku glazbu  intonirane nacionalne himne spomenutih država. Predsjednik Luketich otpustivši gardu pozvao je goste konvencije.


Prisega novo izabranih odbornika HBZ-a

Pozdrave su uručili: župan Karlovačke županije i delegat HBZ odsjeka 2001 "Frankopan" Ogulin gospodin Ivan Vučić. Župan Vučić prenio je pozdrave i najbolje želje i u ime predsjednice vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, američkog veleposlanika u Zagrebu Jamesa B. Foley i kanadskog veleposlanika Edwina Loughlin s kojima se je sastao prije odlaska u Ameriku. U ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mississaugi (Kanadi) konvenciju je pozdravio generalni konzul Ljubinko Matešić a u ime hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu D.C. tajnica Sanja Milinović.


Novo izabrani Izvršni odbor HBZ-a: George Pavlečić, Edward Pazo, Bernard Luketich i Franjo Bertović

Zbog spriječenosti i boravka u New Yorku predsjednik Ivo Josipović obratio se je 23. Nacionalnoj konvenciji Zajednice s elektronskom porukom koju je pročitala tajnica Sanja Milinović a prisutni s velikim odobravanjem i aplauzom pozdravili.

Potom su podnesena i kroz raspravu usvojena izvješća Glavnih odbornika Zajednice za minulo četverogodišnje razdoblje. Zajednica je poslovala s impresivnim rezultatima i ako prolazeći kroz nestabilno tržište novca i globalne gospodarske poremećaje u svijetu. U svoje poslovne knjige uknjižila je rast u imovini od 58 milijuna američkih dolara. Međutim imenovani odbori koji su zdušno i odgovorno radili tijekom zasjedanja podnijeli su preporuke i rezolucije konvenciji za još djelotvorniji rad na čuvanju hrvatske kulture, jezika, identiteta i upisa mladeži i odraslih u redove Zajednice.

Predsjednik Luketich je po deseti put za redom izabran za Glavnog predsjednika HBZ. Njegov izbor i vizionarsko vodstvo Zajednice pozdravili su delegati konvencije burnim aplauzom, svjesni uspjeha Zajednice i sloge koja vlada u ovoj najvećoj i najuspješnijoj hrvatskoj udruzi izvan domovine Hrvatske. Aklamacijom za Glavnog tajnika/blagajnika izabran je Edward W. Pazo, a za drugog potpredsjednika, isto aklamacijom - George Pavlečić dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora i predsjednik odsjeka 4. Za potpredsjednika i voditelja članskih usluga izabran je Franjo Bertović, dosadašnji predsjednik Glavne porote i predsjednik odsjeka 530. Tako će uspješan i dokazan vrh HBZ predvoditi Luketich-Bertović-Pazo.


Hotel Adam's Mark u Buffalu u kojem je održana 23. Nacionalna konvencija HBZ-a

U Nadzorni odbor izabrani su: predsjednica Bernadette Luketich-Sikaras iz odsjeka 354 u Cokeburgu Pennsylvaniji, tajnik Stan Blaz iz odsjeka 84 Anaconda u Montani, članovi - Michael Lončarich iz odsjeka 954 iz Hamiltona u Ontaiju, u Kanadi, Michael Ricci iz odsjeka 234 u Pittsburghu u Pennsylvaniji, Catherine Obenour iz odsjeka 567 u Cononsburghu u Pennsylvaniji, Ladislav Meze iz odsjeka 525 u Mississaugi, u Ontariju, Kanadi i Robert Novosel iz odsjeka 351 u Detroitu u Državi Michigan.

U odbor Glavne porote ušli su: predsjednik Richard L. Major iz odsjeka 439 u Seattlu, WA; tajnik Robert Luketić iz odsjeka 3 u McKeesportu, PA; te članovi - Maryann Boljkovac iz odsjeka 545 u Etobicoke, ON; Robert Panenić iz odsjeka 739 u Montrealu, QE; Donald Weakley iz odsjeka  75 u Waukegan, IL; Frank Jerbich iz odsjeka 32 u Chicago, IL i Stjepan Vrkljan iz odsjeka 975 u Torontu, u Ontariju.

Dosadašnji potpredsjednik HBZ Joseph M. Brigich nije se kandidirao na ovu dužnost već je najavio svoje zasluženo umirovljenje. Zajednicu je služio odano i požrtvovano od 1978.godine.


Fotka za uspomenu sa župnikom Christopherom Ćorićem ispred hrvatske crkve Majke Božje Bistirčke u Buffalu, NY

Slobodno se može ustvrditi da su u spomenute odbore ušli odbornici sa višegodišnjim iskustvom i dokazanim rezultatima što je nedvojbena jamčevina daljnjeg napretka Zajednice i njenog članstva. Delegati su prepoznali te vrednote i imali na umu još uvijek uzdrmana ekonomska i gospodarska kretanja u političkom i ekonomskom svjetskom poretku.

Tekst i fotografije: Franjo Bertović


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr