INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Zvuci tamburice oduševili prisutne St. Thomas, Ontario, Canada, 26.08.2011.


XVII. ljetni miniFest tamburaške glazbe održan je prošlog vikenda kod hrvatske crkve sv. Leopolda Mandića u Londonu, u Ontariu.

MiniFEST "Zvuci tamburice" održava se od 1994.godine u organizaciji i pod pokroviteljstvom Društva Ogulin odsjeka 530 Hrvatske bratske zajednice. Naime te godine slavljena je 100. obljetnica Zajednice pa je u London i St. Thomas doputovao Omladinski i odrasli tamburaški zbor "St. George" iz Cokeburga (Pennsylvanije) na čelu s Glavnim predsjednikom HBZ Bernardom Luketichem.Tako je na 100. rođendan Zajednice svijetlo dana ugledala još jedna kulturna priredba koja svojim sadržajima gaji, čuva i promiče hrvatsku kulturnu baštinu i tradicijske običaje u naj južnijem dijelu Ontaria. Predznak 'miniFesta' dodijeljen je na samom početku kako bi se ograničio broj kulturno-umjetničkih društava koji nastupaju na festivalskoj priredbi.


Predsjednik Luketich proslavio je svoj rođendan sa Zajedničarima u St. Thomasu

Na ovogodišnjim "Zvucima tamburice" nastupili su ovi zborovi: Odrasli tamburaški zbor "St. George" iz Cokeburga (Pennsylvania), KUD Hrvata BiH "Kraljica Katarina" iz Clevelanda (Ohio), Odrasli tamburaški zbor "Zlatni pajdaši" crkve sv. Križa iz Hamiltona (Ontario), Tamburaški orkestar "Plamena noć" iz Londona (Ontario) i Folklorni ansambl "Hrvatski korijeni" iz St. Thomasa (Ontario). Za ples i razonodu svirali su "Hrvatski zvuci" iz Londona. Zanimljivo je, da je čuveni tamburaški zbor "St. George" iz Cokburga odsjeka 354 HBZ nastupio na svim dosadašnjim "Zvucima tamburice" predvođen s muzičkim direktorima Marlene Luketich-Kochis, Danielom Kochis i Bernadettee Luketich-Sikaras te predsjednikom Luketichem. Činjenica doista vrijedna pohvale i zahvale!


Igre i zabava za najmlađe: pod vodstvom odsječnog člana Carl Sergeant.e

Na dosadašnjim Zvucima tamburice nastupili su i mnogi sastavi i pjevači iz domovine Hrvatske, dolazeći na turneju HBZ kroz Kanadu i Sjedinjene Američke Države. Tako se organizatori ponose sa nastupima: VIS-a Tajne sa Vladimirom Smiljanićem iz Zagreba, Hrašćanskim Čestitarima sa Ivom i Andrijom Fijolićem iz V. Gorice, Berdom Band iz Slavonskog Borda sa Stjepanom Jeršek iz Osijeka, Mladih Šest sa Ivom Grujom, Marijom Pavković iz Đakova te Željkom Barbom iz Osijeka, Đakovačkim Zvonima sa pjevačicom Zrinkom Posavec, Patriom iz Županje i Martom Nikolin iz Osijeka, Podravskim muzikašima, Patriiom iz Županje i Jelenom Martinčević iz Varaždina, Kristalima iz Županje i Blankom Došen iz Osijeka, Širokim Šorom i Ćirom-Borisom Gašparcem, Berdom Band iz Slavonskog Broda i Viktorijom Kulišić iz Osijeka, Patriom i Šimom Jovanovcem te Slavonijom Band i ponovno sa Stjepanom Jeršekom.

"Berda Band" i " Đakovačka Zvona" uvrstili su na svoje CD pjesmu "Oguline da ti nije Kleka" što je veliki dar pokroviteljima ove festivalske priredbe i Godišnjeg piknika Odsjeka 530 "Ogulin" HBZ. Glavni odbor HBZ od samog početka poklanja neobičnu važnost ovoj kulturnoj priredbi a izuzeća nije bilo ni ove godine usprkos pripremama za dolazeću 23. Nacionalnu konvenciju Zajednice koja će se održati 19. do 21. rujna o.g. u Buffalu, u Američkoj Državi New Yorku.


Marljivi članovi odsjeka 530 vični su svim poslovima!

Zvucima tamburice 2011 prisustvovali su iz Glavne uprave Zajednice: predsjednik Bernard Luketich, tajnik/blagajnik Edward Pazo, druga potpredsjednica Bernadettee Luketich-Sikaras, predsjednik Nadzornog odbora George Pavlecic, članovi Nadzornog odbora Donald Langenfeld i Robert Luketic te predsjednik Ontarijske federacije odsjeka HBZ Ladislav Meze. Festivalskoj priredbi nazočili su i mnogi članovi i odbornici odsjeka HBZ diljem kanadske Provincije Ontaria te susjednih američkih država. Slavlju i ljetnoj festivalskoj zabavi predhodila je sv. misa koju je služio don Andrija Šipek.


Dvije bake, dvije unučice i dva unuka ...dvije plesačice “Hrvatskih korijena’ ... a moguće se pridruži i ova četvorka u dogledno vrijeme


Glavni tajnik/blagajnik HBZ Edward Pazo, Edi Pazo i John Sikaras poziraju uz zastavu Grada Ogulina

Tekst:Franjo Bertović
Fotografije: Ivica Cindrić


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr