INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Splitski bratski odsjek Hrvatske bratske zajednice na pikniku kod ogulinskog odsjeka, 01.06.2011.

piknik

Ove 2011. godine, na tradicionalnom pikniku Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan" Ogulin koji se svake godine održava zadnju nedjelju u svibnju, bilo je 30-tak gostiju iz prijateljskog odsjeka 2006 "Sv. Duje" iz Splita.

Na pikniku su bili članovi bratskog Odsjeka 2006 "Sv. Duje" iz Splita sa svojim predsjednikom Antonom Jakovčevićem, Franjo Bertović predsjednik HBZ-a odsjek 530 "Ogulin", St. Thomas, Ontario, Canada sa suprugom Mirjanom, Branko Luketić član HBZ-a odsjek 354 "Sv. Juraj" Cokeburg, Pennsylvania, SAD, predstavnici odsjeka u osnivanju u Bosiljevu, župnik župe "Sv. Jurja" u Zagorju Ogulinskom vlč. dr. Željko Blagus, na čijoj misi su bili i članovi današnjeg piknika. Na početku piknika, u ime Odsjeka 2001 "Frankopan" Ogulin, sve nazočne je pozdravio predsjednik  Ivan Bertović.Prigodnim riječima skupu se obratio Anton Jakovčević predsjednik splitskog odsjeka izrazivši veliko oduševljenje urednošću i ljepotama grada Ogulina za koje ima veliku zaslugu uprava Grada na čelu s gradonačelnikom Nikolom Magdićem. Potom je predstavio sve pristigle članove iz Splita. Živio je u Kaliforniji 27 godina i tamo osnovao dva bratska odsjeka. Posebno je spomenuo prvog čovjeka Zajednice glavnog predsjednika Bernarda Luketića koji potiče sa ovog prostora. Velike pohvale je izrekao na račun Franje Bertovića predsjednika odsjeka 530 istaknuvši njegovo veliko zalaganje u Zajednici.  Pozdravio je i nazočnu braću iz odsjeka iz Cokeburga i našeg župana Ivana Vučića s kojim je imao vrlo uspješnu dugogodišnju suradnju. Predsjednik domaćeg odsjeka, uručio je bratu Jakovčeviću na poklon knjigu o Modrušu u izdanju Katedre čakovskog sabora Modruše.Drugi govornik bio je Branko Luketić, član odsjeka 354, rekavši s velikim ponosom da je bratić s glavnim predsjednikom Bernardom Luketićem čije je otac rođen ovdje u Zagorju Ogulinskom.Franjo Bertović, prenio je pozdrave iz svojeg odsjeka 530, i pozdrave iz odsjeka 354, i posebno pozdrave Bernarda Luketića koji je rođen u Americi i odlično se služi hrvatskim jezikom i uvijek se ponosi ovim krajem iz kojeg je došao njegov otac. Govorio je o najvećem događaju ove godine – o 23. konvenciji zajedničara koja će se održati u rujnu u Buffalu u Americi.

Predsjednik domaćeg odsjeka zahvalio je sestrama i braći na pripremi današnjeg gulaša i odojka. Članovi su sami financirali sa po 50 kn današnji domjenak. Prihod od tombole namijenjen je za studenske stipendije u školarinskoj zakladi u Hrvatskoj bratskoj zajednici iz koje je smo dobili već oko 130 godišnjih stipendija podijeljenih za oko 40-tak studenata za četverogodišnje studiranje.Poslije podne, nakon zajedničkog fotografiranja i ručka, prošlo je u sportskim susretima, razgovorima, upoznavanju i čakulanju, a zanimljivo je da su Ogulinci pobijedili Splićane sa 2 : 0 upravo u njihovoj igri, u boćanju. Aaa, to je sreća samo dok oni ne upoznaju našu stazu. Za Splićane su igrali Anton Jakovčević, Joško Čelan, Vesna Jakovčević i Ana Perković, a za Ogulince su igrali Ivan Vučić, Ivica Francetić, Ana Bertović i Ankica Sabljak.

Velike pohvale najmlađoj grupi tamburaša (13. do 14. godina starosti) KUD-a "Sv. Juraj" Zagorje sa voditeljicom Anom Radočaj Brozović na prekrasnoj svirci i pjesmama.Povećaj zajedničku fotografiju >>


Povećaj fotografiju splitskog odsjeka >>Pogledajte još 60-tak fotografija >>

Prof. Ivan Puškarić Studio

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr