INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Dvanaest godina uspješnog djelovanja Hrvatske bratske zajednice u Ogulinu, 31.01.2011.

U petak (28.1.2011.) održana je 13. redovita izvještajna, a 4. izborna Skupština Hrvatske bratske zajednice u Americi, Odsjek 2001 "Frankopan" Ogulin.

U svom izvješću predsjednik brat Ivan Vučić osvrnuo se na rad Odsjeka u 2010. godini. Redovito su održavane  mjesečne odsječne sjednice prema Statutu Hrvatske bratske zajednice. Održavani su i dobro posjećeni piknici na kojima je uz  sportske susrete jačalo zajedništvo. Tradicionalno su realizirani izleti po Lijepoj našoj, a u prošloj godini članovi su bili na izletu u Nacionalnom parku Brijuni na kojem su izletnici posebno bili oduševljeni ljepotom i bogatstvom ovog dijela naše domovine.Djelatnosti Odsjeka 2001, kao i do sada pomogle su i poduprle brojne druge bratske i prijateljske udruge kao što su ovdje u Zagorju vatrogasci, lovci, nogometni klub, KUD Sv. Juraj i ostali. Njegovani su dobri odnosi sa odsjecima u Republici Hrvatskoj, posebno sa Županjom i Rijekom, a poduprta je i inicijativa za osnivanjem odsjeka Hrvatske bratske zajednice u Bosiljevu.

Studenti Odsjeka 2001 "Frankopan" i ove godine dobili su 20 stipendija, odnosno svi oni koji su ispunili uvjete i podnijeli zahtjeve dobili su studentske potpore Zajednice u Americi na čemu im ogulinski odsjek posebno  zahvaljuje, a studentima želi uspješno studiranje.Na kraju 2010. godine organiziran je već tradicionalno Božićno novogodišnji domjenak ispraćaja tekuće godine uz glazbu tamburaša KUD-a Sv. Juraj iz Zagorja.

Gosp. Vučić prenio je pozdrave glavnog predsjednika Zajednice gospodina Bernarda Luketicha i gospodina Franje Bertovića predsjednika Odsjeka 530 "Ogulin" iz Canade.Završetkom svojeg izvješća, Vučić je uputio svima zahvalu koji su poduprli aktivnosti Odsjeka, a posebno zahvala onima koji su gotovo uvijek uključeni u svaku manifestaciju. Velika zahvala tajniku Ivanu Bertoviću i zamjeniku Zdravku Salopeku, rizničarki, perovođi, Nadzornom odboru, voditelju gnijezda i prije svega zahvala svim našim članovima kojih imamo podosta, svim sponzorima i velika zahvala Kulturno umjetničkom društvu Sv. Juraj, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Zagorje, Lovačkom društvu "Srnjak" Zagorje, našim kuharicama i svima, a vjerujem i novom vodstvu koje ćemo večeras izabrati.

Dosadašnji predsjednik u tri četverogodišnja mandata od osnivanja Odsjeka 1999., gosp. Ivan Vučić nakon podnošenja izvješća o svom radu, zamolio je Kandidacijsku komisiju Skupštine da ga ne kandidira za četvrti mandat zbog spriječenosti različitim obavezama koje su mu u međuvremenu nastupile, a i dalje će aktivno sudjelovati u radu Odsjeka kroz druge dužnosti.Za novog predsjednika u sljedećem četverogodišnjem mandatu izabran je dosadašnji tajnik Odsjeka, Ivan Bertović, za novog tajnika izabran je Ivan Puškarić, dok su ostali dužnosnici uglavnom zadržali svoja mjesta. Donesen je program rada za 2011-tu godinu, donesene su odluke o osobama za zastupanje i potpisivanje financijske dokumentacije, utvrđeni su termini i mjesta održavanja odsječnih sjednica i termini za piknike i izlet.

Na kraju Skupštine, u ime svih novoizabranih,  nazočnima se obratio predsjednik gosp. Bertović zahvalivši se na izboru, sa posebnom zahvalom dosadašnjem predsjedniku gosp. Vučiću za uspješno vođenje Odsjeka. Potom je sve nazočne pozvao na zajedničku prigodnu večeru uz zvuke Tamburaškog sastava KUD-a Sv. Juraj.Na Skupštini je donesena odluka da se redovite odsječne sjednice održavaju zadnji ponedjeljak u mjesecu u Domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zagorju u 19 sati po ljetnom računanju vremena, odnosno zimi u 20 sati. Sjednica u srpnju se ne održava zbog godišnjih odmora. Odlučeno je da se održi prvi piknik zadnju nedjelju u svibnju i drugi prvu nedjelju u rujnu, te jedan izlet subotom polovinom listopada i Božićno novogodišnji domjenak pet-šest dana prije Božića.

Tajnik Ivan Puškarić

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr