INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Godišnji koncert Hrvatskih korijena, 05.02.2010.U Londonu, Ontario, 30. siječnja, održan je XII. godišnji koncert FA „Hrvatski korijeni“ Hrvatske bratske zajednice odsjeka 530 "Ogulin" St. Thomas, Ontario, Canada.

Dvoranu Hrvatsko-kanadskog sportskog centra „Zagreb“ popunili su u trenu prijatelji dobre tamburaške glazbe, pjesme i folklora. Gosti večeri bili su iz Hamiltona - Hrvatsko folklorno društvo „Sveti Juraj“, pod stručnim vodstvom Blaženke Bujan. Oba ansambla izvela su dopadljivi program kojega je publika često prekidala burnim pljeskom. Pozornost je izazvao i kratki igrokaz „Šetnja kroz selo u Žumberku“ kojeg je napisala i pripremila za pozornicu Marica Macan, voditeljica „Hrvatskih korijena“.

 Folklorni ansambl „Hrvatski korijeni“ osnovan je 1996. godine i od tada neumorno radi na učenju hrvatskih kola, pjesme i tamburice. Članovi se ponose s pet originalnih kompleta narodnih nošnji iz Ogulina, Like, Splita, Međimurja i Slavonije. Tijekom ovih minulih godina Dramska sekcija stvorila je i izvela nekoliko igrokaza. Tako se mogu očuvati mnogi narodni običaji, govor i dosjetke. Publika uživa u praćenju igrokaza i upija svaku riječ, a poslije se prepričavaju scene i spominju riječi koje se otimaju zaboravu. To je i najbolja nagrada autorici i izvođačima, i svakako Hrvatskim korijenima.
Tekst: Franjo Bertović; Fotografije: Ivica Cindrić

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr