INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

XXII KONVENCIJA HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE, 22.09.2007.

Više…
Pobjednici Franjo i Ivan Bertović

      Glavni predsjednik Hrvatske bratske zajednice, gosp. Bernard M. Luketich izabran je za naredni četverogodišnji mandat. Zabilježen je impresivan porast imovine HBZ-a od 60 milijuna američkih dolara, kroz četverogodišnje razdoblje, od posljednje konvencije održane u Atlanti, u Američkoj državi Georgiji.

      LAS VEGAS, NV – 22. Nacionalna konvencija Hrvatske bratske zajednice završila je s radom, u Las Vegasu, u Nevadi. Na vrlo uspješnom, trodnevnom zasjedanju, određene su glavne smjernice kretanja naše najstarije i najveće udruge Hrvata u svijetu za naredno četverogodišnje razdoblje. Potvrđen je izvanredan financijski rast i stabilnost Zajednice, uloga i zadaća. Čuvanje kulturne baštine, jezika i identiteta ostaju i dalje važne obveze članstva i uprave.

Gosti sa upravom HBZ (s lijeva je Ante Barbir generalni konzul RH iz Las Angelesa sa suprugom, veleposlanik RH iz Washingtona Neven Jurica, predsjednik HBZ Bernard M. Luketich, gradonacelnik grada Zagreb Milan Bandić, tajnik/blagajnik Edward W. Pazo i potpredsjednik HBZ Joseph M. Brigich)
 
 
     Konvencija je s dugotrajnim aplauzom pozdravila vizionarsko i uzorito vodstvo Zajednice po Glavnom predsjedniku Bernardu M. Luketichu te ga s aklamacijom izabrala za naredni mandat. Delegati su isto tako uočili timski, iskusni i odgovorni rad Izvršnog odbora HBZ, sa izvanrednim poslovnim rezultatima te isto s aklamacijom ostavili na dužnosti potpredsjednika i direktora članskih usluga Josepha Brigicha te tajnika/blagajnika Edwarda Pazu. Zabilježen je impresivan porast imovine HBZ-a od 84,938.894 američkia dolara, (blizu 85 milijuna američkih dolara) kroz četverogodišnje razdoblje, od posljednje konvencije održane u Atlanti, u Američkoj državi Georgiji. Na dužnost drugog potpredsjednika Zajednice jednoglasno je izabrana Bernadette Luketich-Sikaras.
 
Martha i predsjednik HBZ-a Bernard M. Luketich. Predsjednik Luketich uspjesno i uzorito vodi Zajednicu punih 29. godina.
 
 
     Uz optimalne uvjete za rad, koje je pružao Hotel Flamingo, u najzabavnijem gradu na svijetu – Las Vegasu – ova konvencija ući će u povijesne knjige kao jedna od najkraćih. Završila je s radom, trećeg dana zasjedanja, već u 15:30. To uz ostalo upućuje na jedinstvo članstva i odsjeka koji djeluju u redovima Zajednice te na odlične rezultate postignute u minulom četverogodišnjem razdoblju.
 
Odsjek 354 “Sveti Juraj” iz Cokeburga najbrojniji je u redovima HBZ. Odsjek je zastupalo 11 delegata na čelu s odsječnim predsjednikom Bernardom Luketichem
 
 
     Uz mnogobrojne čestitke i pozdrave konvenciji, delegate i goste pozdravio je hrvatski veleposlanik iz Washingtona Neven Jurica, generalni konzul Ante Barbir iz Las Angelesa, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i vel. fra Paul Maslač iz Milwaukee.
 
Delegacija odsjeka 530 “Ogulin” iz St. Thomasa iz Kanade prilikom dolaska u hotel Flamingo u Las Vegasu
 
 
     Kod otvaranja i intoniranja državnih himnih: Sjedinjenih američkih država, Kanade i Hrvatske svirao je tamburaški zbor “Berde Band” iz Slavonskog Broda sa ‘Đenkom’ Viktorijom Kulišić iz Osijeka. Oni su također zabavljali delegate i goste konvencije na svečanom banketu održanom koncem prvog dana zasjedanja.
 
Na svecanom ručku kod dodjele posebnih priznanja za člansku kampanju “Tri sedmice”. Pobjednici Franjo i Ivan Bertović (prvi su s lijeva) s gostima i prijateljima odsjeka 2001 i 530 HBZ-a.
 
 
Pobjednici clanske kampanje “Tri sedmice” i “Konvencijskog svečanog ručka” sa Izvršnim odborom HBZ-a prigodom održavanja 22. nacionalne konvencije u Las Vegasu
 
 
Ogulinci-delegati zastupali su: odsjek 530 (Ivica Cindric, Mirjana Bertovic i Franjo Rupcic), odsjek 2001 (Ivica Francetic) te odsjek 235 (Mate Luketic).
 
 
Delegati 22. Nacionalne konvencije HBZ-a
iz Hrvatske vratili se kući
 
     Upravo smo se vratili kući puni lijepih dojmova sa 22. Nacionalne konvencije Hrvatske bratske zajednice održane u Las Vegasu. Sa „osobitim ponosom i čašću zastupam odsjek 2001 „Frankopan“ iz Ogulina te vam donosim i prenosim čestitke i pozdrave članstva i uprave na čelu s predsjednikom i saborskim zastupnikom Ivanom Vučićem“ između ostalog rekao je delegatima i gostima konvencije delegat Ivica Francetić iz Ogulina.
 
     Republiku Hrvatsku i šest odsjeka koji djeluju na domovinskom tlu, uz Francetića zastupao je Zlatko Čandarević i Branko Somek iz Zagreba te Damir Bačić iz Županje. Tajnik odsjeka 2001 Ivan Bertović primio je posebnu nagradu i priznanje za osobito zalaganje i upis novih članova u redove Zajednice u članskoj kampanji „Convention Campaign 777“ i „Convention Champagne Brunch“. Konvencijsku šampanjsku nagradu kod svečanog ručka primio je i odsječni predsjednik odsjeka 2007 HBZ Damir Bačić iz Županje. Brat Bačić pozdrave i čestitke uputio je delegatima u ime odsjeka 2004 iz Koprivnice, odsjeka 2005 iz Rijeke, odsjeka 2006 iz Splita te odsjeka 2007 iz Županje, koje je zastupao na ovom konvencijskom zasjedanju.
 

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr