INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Podlistak Hrvatske bratske zajednice - kolovoz 2007., 03.09.2007.

    U redovima Hrvatske bratske zajednice u Americi dva su odsjeka proslavila 100. obljetnicu svog rada.

   Zajednica se užurbano priprema za dolazeću 22. Nacionalnu konvenciju koja će se održati u najzabavnijem gradu na svijetu Las Vegasu, Nevadi.

U redovima Hrvatske bratske zajednice u Americi dva su odsjeka proslavila 100. obljetnicu svog rada. Koncem lipnja, brojčano najveći odsjek 354 „Sv. Juraj“ iz Cokeburga (Pennsylvania) HBZ proslavio je svoje stoljetno djelovanje a, početkom kolovoza odsjek 170 „Hrvatski sinovi“ iz Merrillville, Indiane. U ovako kratkom izvješću gotovo je nemoguće ukazati na zaista impresivne rezultate rada kroz 100. godina postojanja ovih odsjeka ali je dovoljno istaknuti da su ostali odani svojoj Zajednici i hrvatskom rodu od kojeg su potekli. Njihov temeljni zadatak je skrb o svojem članstvu i čuvanju kulturne baštine svojih predaka. Zanimljivo je da je u prosincu 1947. godine za predsjednika odsjeka 354 u Cokeburgu izabran Bernard M. Luketich koji tu funkciju i danas vrlo odano i uzorito obavlja. Čestitamo!

 

Zajednica se užurbano priprema za dolazeću 22. Nacionalnu konvenciju koja će se održati u najzabavnijem gradu na svijetu Las Vegasu, Nevadi. Izabranih 229 delegata zastupati će 475 odsjeka Zajednice koji djeluju u Sjedinjenim američkim državama, Kanadi i Republici Hrvatskoj. Konvencijsko zasjedanje održati će se u luksuznom hotelu Flamingo koji će pružiti optimalne mogućnosti za rad i donošenje glavnih smjernica kretanja ove najveće udruge Hrvata u svijetu.

 

                Ljeto je uvijek bogato sa raznim narodnim skupovima Zajednice a posebno sa proslavama „Dana Zajedničara“. Najveću pozornost članstva i uprave privlači proslava u Miltonu (u „Karlovac parku“) u Ontariju pod pokroviteljstvom Ontarijske federacije odsjeka HBZ i u Cokeburgu, u Pennsylvaniji, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih odsjeka jugozapadne Pennsylvaije, zatim proslave  „Ujedinjenih odsjeka HBZ zapadne Pennsylvanije“, „Južne Kalifornije“ i „Ujedinjenih odsjeka Mahoning Valley“ u Ohio. Sve ove priredbe i okupljanja su bogate sa kulturnim-umjetničkim programima na kojim nastupaju mnogi tamburaški i folkolorni zborovi.

                Završetak ljetne sezone obilježava se sa turnejom jednog tamburaškog orkestra i pjevača iz domovine Hrvatske. Na ovogodišnjom turenji HBZ kroz Kanadu i Sjedinjene države doputovao je „Berde Band“ iz Slavonskog Broda i Viktorija Đenka Kulišić iz Osijeka. Već na samom početku turneje, kroz Kanadu, pobrali su simpatije i ovacije publike. Njihovi CD-i gotovo su bile razgrabljeni. Nastupili su u Wellandu, Mississaugi i Londonu. S turnejom nastavljaju kroz 14 gradova u SAD-u a završni koncert i zabavu održati će za delegate i goste 22. konvencije u Las Vegasu, u Hotelu Flamingo, 17. rujna 2007.

  • Berde Band iz Slavonskog Broda i Viktorija Kulišić Đenka iz Osijeka

  • Pogled na dvoranu „Zagreb kluba“ za vrijeme tamFesta

  • Penn Sembles tamburaški zbor pod vodstvom Paricije Kearns

  • Predsjedniku HBZ Bernardu Luketichu 'simbolična' torta za rođendan uz najbolje čestitke i želje!

  • Preko 400 palačinki pripremile su na Godišnjem pikniku odsjeka 530 „Ogulin“: Jasminka Cindrić, Rezika Gašparović, Dragica Rajković, Lidija Lucić i Ana Špehar.

Franjo Bertovic, Kanada


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr