INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Vrijedna pomoć Hrvata iz SAD-a i Kanade ogulinskoj bolnici, 14.06.2007.

HRVATSKA BRATSKA ZAJEDNICA DONIRALA VRIJEDAN ULTRAZVUČNI APARAT OGULINSKOJ BOLNICI

   U ponedjeljak je u Općoj bolnici Ogulin održana svečanost primopredaje donacije vrijedne 25.500$. Donator je Hrvatska bratska zajednica, jedno od najvećih udruženja Hrvata u dijaspori, koje broji 74 tisuće članova, najviše u SAD i Kanadi.

 

    Ravnateljici bolnice dr. Jadranki Francetić novi ultrazvučni aparat sa dvije sonde, za preglede štitnjače, želuca, dojki, bubrega, mjehura, prostate i ostalih unutrašnjih organa, predao član Glavnog odbora HBZ-a Franjo Bertović, koji se ovih dana nalazi sa suprugom Mirjanom na odmoru u svom rodnom mjestu, Zagorju Ogulinskom.

   

    Prilikom predaje donacije, Franjo Bertović rekao je da su novac za ovu donaciju prikupili članovi HBZ-a u Americi i Kanadi na zabavama i tradicionalnim piknicima posljednjih godinu-dvije dana, te da HBZ, koja okuplja članstvo kroz jednu vrstu osiguranja, ne znači samo to osiguranje, već puno više kroz okupljanje i druženje Hrvata u dijaspori, promicanje domovine i njezine kulture, a najveća imovina Zajednice nije u novcu, već u brojnom članstvu spremnom uvijek pomoći svojoj domovini.

 

    Primopredaji donacije bio je nazočan i saborski zastupnik Ivan Vučić, i sam član HBZ-a, te predsjednik odsjeka HBZ-a 2001 „Frankopan“ u Ogulinu, jednim od prvih osnovanih u Hrvatskoj, te je podsjetio da je HBZ od 1990. godine kroz razne vidove pomoći poslao u Hrvatsku pomoć vrijednu preko 400 milijuna dolara, što je sve evidentirano i zapisano. Franjo Bertović upravo je Vučića i tajnika ogulinskog odsjeka HBZ-a Ivana Bertovića naznačio kao pokretače akcije oko prikupljanja pomoći ogulinskoj bolnici, a posljednjih nekoliko godina HBZ je donirao pomoć jednom sirotištu u Splitu, te bolnicama u Rijeci, Karlovcu i Osijeku.

 

   Ravnateljica Opće bolnice Ogulin dr. Jadranka Francetić srdačno se zahvalila na donaciji, jer je ovaj utrazvučni aparat itekako potreban i došao u pravo vrijeme, te predala Franji Bertoviću zahvalnicu i prigodan poklon, a na donaciji se zhavalio i gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić, koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća ogulinske bolnice. (dp)


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr