INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

Impresivan porast HBZ, 08.05.2007.

 Pittsburgh     Potvrđeni su izvanredni rezultati rasta i razvoja HBZ-a na proljetnom zasjedanju Glavne uprave.

   PITTSBURGH, PA – Tijekom zasjedanja Glavnog odbora Hrvatske bratske zajednice u Americi, od 30. travnja do 4. svibnja 2007., analizirani su gotovo svi ostvareni rezultati u minuloj poslovnoj godini te kroz rasprave i stručna mišljenja gospodarskih suradnika Zajednice potvrđen je uzorit financijski rast te uspon u svim segmentima razvoja i napretka naše najveće hrvatske ustanove u svijetu. „Izvršni odbor temelji svoje odluke na ogromnom iskustvu, osobnom praćenu zbivanja na tržištu novca, investicijskih ulaganja i gospodarskih zbivanja u Americi i svijetu te donosi pravovaljane odluke u najboljem interesu Zajednice i cjelokupnog članstva“ istaknuo je Bob Bruce tijekom analize impresivnih podataka HBZ ostvarenih u prošloj godini.    Ostvareni rezultati u brojkama najbolji su pokazatelji rasta, razvoja i pravca kojim ide ova naša velika hrvatska ustanova u svijetu. Zabilježen je porast u imovini Zajednice od 7,30 % ili nešto više od 20 milijuna američkih dolara. Tako da trenutni imetak Zajednice, proknjižen u poslovnim knjigama, stoji $299.049.999,00 Prodano je u prošloj godini oko $53 milijuna u životnom osiguranju te povećano članstvo za 3.117 članova. Solventnost HBZ je $105,83 % što je svrstava u sam vrh fraternalističkih udruga te u poretku - 'rame uz rame' - sa komercijalnim osiguravajućim ustanovama. Imovina HBZ je u neprekidnom porastu kroz posljednje 23 godine, istaknuo je predsjednik Luketich u svom izvješću Glavnoj upravi za vrijeme zasjedanja.

Glavni odbor Hrvatske bratske zajednice u Americi za vrijeme nedavno održanog zasjedanja na čelu s predsjednikom Bernardom M. Luketichem
 
   Osim spomenutog, na ove ostvarene rezultate utjecalo je i sjedinjenje Hrvatske katoličke zajednice sa matičnom hrvatskom ustanovom. Katolička zajednica pridonesla je 4.190 certifikata te $13.766.000,00 osigurnine.    U redovima Zajednice posluje 425 odsjeka diljem Sjedinjenih američkih država, Kanade i Republike Hrvatske. Interesantna je činjenica da se HBZ isključivo oslanja na svoje članstvo koje neumorno radi „kroz graditeljski sistem“ na povećanju članstva, čuvanju i razvoju hrvatskog kulturnog blaga te sportskog duha, zajedništva i očuvanja hrvatskog identiteta na američkom kontinentu. Kroz prošlu godinu web-stranice Zajednice posjetilo je preko 345 tisuća posjetitelja i ako su stranice još uvijek u izgradnji. To upućuje na važnost i popularnost ove naše najveće i najuglednije ustanove Hrvata u svijetu.

Upravna i administrativna zgrada HBZ u Pittsburghu, PA
 
   Kultura našeg naroda je svetinja Zajednice. Muzej „Bernard M. Luketich“ bogat je s eksponatima kulturoloških areala diljem domovine Hrvatske. Nedavno je otvoreno i novo odjeljenje gdje su izloženi povijesni uzorci rada i djelovanja Hrvatske katoličke zajednice u Americi i Kanadi. Predsjednik Bernard M. Luketich je s tim povodom izjavio: „Nama je neobična čast i radost kad nam organizacije i pojedinci tijekom posjete Glavnom uredu izraze divljenja na muzejskim sadržajima a posebno kad nam poklone po koju knjigu, umjetničke radove te druge stvari povijesne vrijednosti. Često nas posjeti hrvatska mladež sa svojim roditeljima što nam daje izvanredni osjećaj i ponos da se može neposredno upoznati sa hrvatskom bogatom kulturnom baštinom“. Tako je Glavni ured sa muzejom, osim ostalog, postao naučni institut za djecu i odrasle a i nezaobilazna turistička atrakcija za mnoge znatiželjnike.
(fb)   

 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr