INFORMACIJE


Hrvatska bratska
zajednica u Americi,
odsjek 2001 "Frankopan"
Ogulin Hrvatska

OIB 90227062386
Tel: +385 (0)47 531 009
Mob.:+385 (0)98 245 828
ivan@infostudio.hr

 Sastanci svakog zadnjeg
 ponedjeljka u mjesecu:

zimi u 19h, ljeti u 20h! U srpnju nema sastanka.

Piknici: zadnja nedjelja u svibnju i prva nedjelja u rujnu

Izlet: subota polovinom listopada

Božićno novogodišnji domjenak: pet - šest dana prije Božića


Sponzor stranica

InfoStudio.hr - Internet usluge
   
Aktualnosti O nama Postani član Prijatelji Adresar Konatkt

Dobro došli na stranice Hrvatske bratske zajednice, odsjek 2001 "Frankopan", Ogulin !!

AKTUALNO

9. redovna godišnja i 3. izborna skupština , 27.01.2007.

    Odsjek HBZ 2001 "Frankopan" održao je 9. redovnu godišnju Skupštinu   i 3. izbornu skupštinu    na kojoj je jednoglasno potvrđen dosadašnji izvršni i nadzorni odbor na čelu sa saborskim zastupnikom i dosadašnjim predsjednikom gospodinom Ivanom Vučićem.

    Na početku Skupštine minutom šutnje odana je počast svim palim u obrani Domovine i preminulim članovima Hrvatske bratske zajednice.

 

    Nakon predloženog i usvojenog dnevnog reda, izabrana su radna tijela Skupštine, radno voditeljstvo, kandidacijska i verifikacijska komisija, te dva ovjeritelja zapisnika. Izvješće o radu  podnijeli su Predsjednik HBZ-a 2001 "Frankopan" Ivan Vučić, tajnik Ivan Bertović i  predsjednik nadzornog odbora Ivica Bertović. O izvješćima je raspravljano i jednoglasno su usvojena. U nastavku je izvješće podnijela verifikacijska komisija i kandidacijska komisija je iznijela prijedloge za radna tijela Odsjeka usvojena na  sastanka u studenom 2006.

 

    Dosadašnje vodstvo  glasovanjem nazočnog članstva jednoglasno je  razriješeno i jednoglasno potvrđeno za naredni četverogodišnji mandat.

 

    U svojem izvješću Predsjednik Vučić se osvrnuo na dosadašnji rad Odsjeka. U osmogodišnjem postojanju Odsjek je jačao i od osnivačke Skupštine 1999. sa 36 članova osnivača narastao do danas na oko 300 članova od čega imamo 49-ero djece. Prerasli smo u jednu snažnu i respektabilnu udrugu koja ima ugleda u svom članstvu, našoj zajednici u Americi i šire u društvu koje nas okružuje. Udruga smo koja vodi računa o svojem članstvu, a članovima omogućuje kvalitetno životno osiguranje sa elementima štednje i brige za starije dane.

 

    Predsjednik Vučić je spomenuo brigu o bolesnim članovima, o isplati životnog osiguranja baštinicima preminulih članova, o stipendiranju naših studenata. Organiziramo izlete, piknike, domjenke i to isključivo vlastitim sredstvima i dragovoljnim besplatnim radom našeg vrijednog članstva. Posebna vrijednost HBZ-a je u tome da je ona zajednica obitelji i time je dana mogućnost okupljana cijele obitelji.

 

 

 

    U prošlom četverogodišnjem razdoblju, predsjednik Vučić je izdvojio ućešće predstavnika našeg Odsjeka na 21. konvenciji Hrvatske bratske zajednice u Americi koja je u rujnu 2003. održana u Atlanti. I ove godine će naš predstavnik učestvovati na 22. konvenciji Zajednice u  rujnu u Las Vegasu. Konvencije se održavaju svake 4 godine i za nas je to značajan događaj jer je Konvencija vrhovno zakonodavno tijelo Zajednice, koje osim izabora glavnog predsjednika donosi i važne odluke iz života i rada Zajednice.

 

    U srpnju 2004. imali smo čast biti ponovo domaćini posjeti Glavnog predsjednika sa suradnicima. U 2005. godini imali smo izlet u Kanadu i SAD. Osim Zajednici, Glavnom predsjedniku, Upravi, Odsjeku 354 St.Gorge Cokeburg, posebno je predsjednik Vučić istakao veliku pomoć bratskog Odsjeka 530 "Ogulin" St. Thomas Canada i njegovih članova i vodstva na čelu s gospodinom Franjom Bertovićem. U više navrata, kao i prošle godine gosp. Franjo Bertović sa suprugom bio je naš gost i sudionik naših manifestacija i stalna je i najsigurnija naša veza sa središnjom Zajednicom. Supružnici Franjo i Mirjana Bertović proglašeni su ljetos u Ontarijskoj federaciji HBZ-e čovjekom i ženom godine na čemu im i na ovoj našoj Skupštini još jednom čestitamo. Isto tako su nas ljetos na pikniku razveselili i članovi Bratskog odsjeka 2007. "Sv. Cecilija" Županja na čelu s predsjednikom Damirom Bačićem.

 

    Tijekom prošle godine, odradili smo sve planirano osim travanjskog planiranog izleta za Vukovar, za koji se nadamo realizaciji ovog proljeća. U kasnu jesen smo išli u Polaču na "Branje maslina" i bili smo vrlo zadovoljni tim radnim izletom ai vrijeme nas je idealno poslužilo.

Na kraju svog izvještaja, predsjednik Vučić je ukazao na veliko zajedništvo u našem Odsjeku i velikom volonterskom odazivu članova posebno nekih članova.

 

    Kandidacjiska komisija je predložila imenom i prezimenom sve dosadašnje članove za nastavak vođenja Odsjeka u naredne 4 godine, a posebno nam je drago da je dosadašnji predsjednik Ivan Vučić uz sve ostale obaveze u Hrvatskom saboru, odazvao se traženju članstva i prihvatio naše daljnje vođenje.

 

    U završnom govoru predsjednik Vučić i službeno je pustio u rad ove naše prve internetske stranice koje su volonterski  rad naših članova Ivana i njegovog sina Danka Puškarića.

    Nakon završetka Skupštine, objedovali smo i uživali u glazbenim izvedbama i pjevanju gospodina Željka Blaškovića.

Željko Blašković

27. siječnja 2007. (ip)


 


© Web izrada od 2006., dizajn i hosting: InfoStudio.hr